kennismaken

Over MiYoga

yoga in Amsterdam Nieuw-West

Bewegen vanuit ontspanning

Het yoga pad heeft mij geopend naar "meer"
Gloria Spaans
Miyoga

Mijn naam is Gloria Spaans. Ik ben in Barcelona (Spanje) geboren en op 18 jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Als kind op de lagere school wilde ik “gym juf” worden. Ik had een soepel en krachtig lichaam dat  het goed deed bij gym en sport. Maar ook “het hogere, mysterieuze” van het leven boeide mij. Ik had een grote nieuwsgierigheid en dorst naar wat “meer” was dan wat te zien was. Als leerling van een katholieke nonnenschool  zag ik de devotie, toewijding en saamhorigheid bij deze geestelijke vrouwen. Dat maakte diepe indruk, ondanks mijn rebelse houding destijds: het tekende mijn dispositie voor een spiritueel leven.

“Yoga is een oude wetenschap die leidt naar gezondheid van het lichaam, rust in de geest, vreugde in het hart en bevrijding van de ziel”
M. Hoogstra

'Mijn' yoga pad

Het yoga pad heeft mij geopend naar dat “meer”, het kwam als “per toeval” op mijn pad op 39-jarige leeftijd op het juiste moment. Geïnspireerd door een bezielde docente werd yoga al snel een ware passie. In 2009 begon ik aan een 4-jarige opleiding bij de Yoga Academie Nederland (YAN), ik studeerde af in 2013. Bij mijn opleiding en daarbuiten heb ik kennisgemaakt met veel verschillende yogastromingen en leraren. Hatha yoga in zijn meest pure vorm kwam tot mij door een bevlogen leraar en inspirator, Martyn Hoogstra. Ik volgde zijn lessen, workshops en intensieve cursussen gedurende enkele jaren. Ik reisde met hem naar Nepal voor wat werd een “life changing” intensief programma. Kashmir yoga kwam tot mij via Koos Zondervan, toegewijde, directe discipel van Jean Klein. Hij bracht mij diepe kennis en ervaring van het energetische lichaam. Niko Tydeman was de boeddhistische zen meester die mij introduceerde in meditatie en het boeddhisme als grote bron van inspiratie in mijn leven, van innerlijke rust en zelfkennis. In 2017 volgde ik een opleiding tot yin yoga docent bij Bivag. Vele cursussen en bijscholingen in de loop der jaren werden geïntegreerd tot wat vandaag “mijn yoga”is geworden. En het is nog altijd in ontwikkeling.

Na jarenlange ervaring in de modebranche, de hospitality services en het zelfstandige ondernemerschap kunnen nu mijn passie, de drang naar persoonlijke ontwikkeling, zingeving en mijn ondernemersbloed samenvloeien. Sinds 2010 geef ik yoga lessen: privé- en groepslessen – waaronder aan migrantenvrouwen -, stoelyoga aan 65+ers, wekelijkse lessen in het bedrijfsleven en workshops. Ook geef ik holistische ontspanningsmassages. Daarnaast werk ik als zzp’er in de ouderenzorg als begeleider en ondersteuner.

Yoga en meditatie blijken voor mij het voertuig te zijn voor dat “meer” beleven: het be-leven van mezelf, de wereld en het leven van binnenuit en een verbinding ervaren met alles wat is. Inspiratie vind ik in de natuur, in bezielde leraren, gepassioneerde, authentieke mensen die mijn levenspad doorkruisen, en de mensen met wie ik werk voor wie yoga ook een verrijking in hun leven heeft gebracht. Het yoga pad volgen is een boeiend en continu leerproces over alle facetten van het leven en het lichaam-geest-ziel systeem, een proces van bewustwording waar je nooit op uitgeleerd raakt!